(Lawak) Kejutan Buat Isteri

Kejutan Buat Isteri

"Okey sayang. kita dh smpai tempatnya." si suami berkata sambil memimpin tangan isterinya yang mata tertutup. Memandangkan hari ini hari jadi isterinya, lalu dia sanggup buat kejutan ini khas untuk isterinya. tempat yang dibawa pula adalah sangat istimewa. kat mana lagi kalau bukan di Grand Putri Hotel.

"kita dah sampai ye bang. bukaklah mata saya ni." balas si isteri.
"sabarlah sayang. abang nak sayang duduk dulu dekat sini."
"okey. eh abang, kita kat mana eh? kerusi dia rasa lembut lah." tanya is isteri.
"adalah.. nanti sayang tahulah."

selang beberapa saat. agak-agak lima saat, si isteri rasa tidak selesa. perutnya memulas kuat. kata hendak membuang angin. rasa sakit semakin tidak dapat ditahan. terus dia berpura-pura meminta air dari suaminya.
"abang, saya nak minum air lah. dahaga."
"okey, sayang tunngu sini. biar abang pergi ambil. but, don't open iatan tu orait."
"okey bang. promise."
"good. love you."

Tanpa menunngu lama, si isteri membuang anginnya. ah..lega rasanya. agak kuat bunyinya. tambah-tambah dengan bau yang menusuk. puh!! busuk sey..si isteri tergelak sendiri. terdengar tapak kaki menghampiri, terus dia menghembus nafas untuk membuang bau yang hadir. al maklumlah,..breakfast tadi banyak makan telur.
Bila dah steady, tak ada bau, control ayu. si isteri menggapai gelas yang diberi. diminumnya sedikit.
"abang, bila boleh buka?"
"nanti sayang."
"okey."

Tak lama lepas tu, si isteri terasa sakit perut lagi. lalu dia meminta suaminya untuk membeli kek untuknya. alang2..apabila dia mendengar langkah kaki si suami sudah tidak kedengaran, lalu sekali lagi dia melepaskan bom. ah..feel good. and much better than before. si isteri tersengih lagi kerana kenakalannya.

10 minit kemudian si suami datang membawa kek.
"okey sayang. now is the time."
si isteri semakin tidak sabar. dia berdebar memnanti sat itu. apabila ikatan kain dimatanya dibuka, terserahlah kecantikan hotel tersebut ditambah dengan suasana sekeliling yang penuh dengan orang. serta merta mukanya menjadi merah padam. cis sey..mati aku!

dia melihat wajah dihadapannya satu persatu. saudara, mak ayah, adik beradik, sepupu, sahabat, bos dan lain berdiri dihadapannya dengan muka menahan bau. aduh!!!! malu siot.

"mak, bila sampai?" soal si isteri menutup malu. cover ayu.
"dah lama. sempat mak dengar bom dekat luar tadi." sindir mak mentuanya. maknya pula sudah terkedek2 berjalan ke hujun hotel. aduh mak! ana rasa malu lah....

Pengajaran,: sebelum nak buat sesuatu, think first. because we dosen't know what will be going after that. remember, think clearly, and brilliantly. :)

6 ulasan:

  1. ish ish ish ....
    x patut ...

    BalasPadam
  2. Ini sumer poyokung... haktuihhh lagi

    BalasPadam
  3. klau aku pon mlu hi malunye

    BalasPadam
  4. dok paham lasung

    BalasPadam