Lawak 18SX: Antara BMW dan Mini Cooper

LAWAK 18SX: Antara BMW dan Mini Cooper

Pada suatu hari, seorang seketeri (secretary) berjumpa dengan bosnya untuk mendapatkan tandatangan surat..maka,bermula lah babak-babak berikut:

Seketeri : Selamat petang boss...saya nak minta tandatangan bos untuk surat persetujuan pelantikan sub-kontraktor bagi projek kita..
(Boss pun mula membaca surat tersebut sambil menandatangi surat itu)..
Lalu sekreteri pun bertanya sesuatu kepada bosnya..

Seketeri : Boss... pagi tadi kan... masa saya nak
datang ke Ofis... saya nampak pintu garage boss terbuka...

Boss : (Dalam keadaan kelam kabut) Ye ke... tak apa,
nanti saya call rumah... terima kasih...

Si seketeri pun balik ke meja dia semula... dan si Boss
pun call rumah dia tanya isteri dia kat rumah...

Boss : Yang... tolong tengokkan garage rumah kita...
pintu dia terbuka la...

Bini : Tak la bang... baru tadi saya tengok... mana
ada terbuka...

Boss : Iye... terbuka... cuba pergi tengok semula.

Bini : Tidakkkkk, tertutup... saya tahu la bang...

Boss : Pergi la tengok... kalau tak terbuka macam mana
orang boleh nampak?????

Bini : Okay la... okay la...

Setelah setengah jam kemudian... masa Boss ni tengah berehat...
baru dia perasan yang zip seluar dia terbuka... (dah
memang perangai dia tak suka pakai underware... ) maka nampaklah... mengelabahlah si Boss ni
memikirkan mana macam nak cover malu kat seketeri dia
tu... dan petang yang sama juga...

Boss : Errr... tadi pagi masa you nampak garage I
terbuka... ada tak you nampak BMW kat dalam tu?

Seketeri : Tak... yang I nampak cuma ada Mini Cooper
dengan dua tayar depannya pancit !!!!!...

Tiada ulasan:

Catat Ulasan