Cerita Lawak Cikgu Dan Murid Sekolah Rendah

Cerita Lawak Cikgu Dan Murid Sekolah Rendah

Seorang cikgu perempuan yang mengajar Bahasa Inggeris untuk tahun 1. Dia bagi assignment kat murid-murid suruh cari 3 ayat Inggeris dan kemukakan pada hari Isnin nanti.

Ketika dalam perjalan pulang, Amin salah seorang anak murid cikgu itu ternampak sepasang suami isteri keluar dari kereta dan sedang menjerit pada satu sama lain. Dia terdengar lelaki tu menjerit "Shut up you !!"

Apabila sampai di rumah dia bertanya kepada bapanya, "shut up you" tu Bahasa Inggeris ke? Bapa dia jawab, iye. Dapat dah satu perkataan, kata Amin di dalam hati.

Lepas mandi dan makan, dia tengok TV cerita Superman. Masa superman nak terbang dia kata "Superman !!!" dia tanya bapa dia lagi, Superman tu Bahasa Inggeris dan bapa dia kata yes. Dua perkataan dah, kata budak itu.

Lepas tengok TV, dia ke perpustakaan, dia ternampak ada seorang lelaki dan seorang perempuan sedang bertengkar berebut buku. Perempuan itu kata "Ladies first" balik rumah dia tanya lagi dan bapa dia kata itu pun Bahasa Inggeris. Ah, lega nya kata budak itu.

Hari Isnin dia ke sekolah, cikgu tanya dia tentang perkataan baru.

Cikgu: "OK boy, did you get the words?"
Budak: "Yes, teacher."
Cikgu: "Good, what is your first word?"
Budak: "Shut up you !!!"
Cikgu: "What did you say? Are you mad? Who do you think you are?"
Budak: "Superman!!"
Cikgu: "Bloody fool! Get out from this class!!"
Budak: "Ladies First.."


17 ulasan

Ini sumer poyo... haktuihhhh

Perlu k komen sume cm2???

avatar
Tanpa Nama

haha..ak gelak sbb komen korg mmg lawak..hihi

Haha lawak2

Ini sumer poyo...haktuihhhhhhhh

Masalah

Haha

Ini sumer poyo...haktuihhhhh

Ko buat lawak kew??

Wakaka..

avatar
gadis cntk(syazliana)

tk lwk pn

avatar
Ni Sumer Poyo...

Haktuihhh

poyo pn tpi lucu juga bha...!!!

terbaekk ...

budak tu pompuan ke????????