Koleksi Lawak Pendek dan Ringkas

Koleksi Lawak Pendek dan Ringkas

GF: Hai, buat apa tu?
BF: Saya tengah tukarkan oxigen kepada karbon dioksida.
GF: Wow! macam mana awak buat?
BF: Bernafas je.”

Orang Amerika Kentut Cakap "EXCUSE ME"
Orang British Kentut Cakap "PARDON ME"
Orang Singapore Kentut Cakap "FORGIVE ME"
Orang Malaysia Kentut Cakap "NOT ME! NOT ME!"


Pengawas peperiksaan : "Pelajar masa menjawab dah tamat, sila letakkan pen anda sekarang jugak".
Me : "Lepak ahh, ini pen bukannya pistol"

GIRL : Sekali kau curang, aku takkan terima kau balik
BOY : Sekali kau shopping, kau takkan ingat nak balik"

Kassim: polis ada pencuri ni dekat sebelah saya.
Polis: yeke ? dia curi apa ?
Kassim: dia curi hati saya.
Polis: hmmm gimati please ?

Mak : "Eh kau nak pergi mana ni pakai lawa-lawa?"
Anak : "Pergi tandas mak, nak tukar Facebook punya profile picture".
Mak: Kelas kau Nakk~~

Polis : Pakcik , kenapa lampu motor ni tak pasang ?
Pakcik : Kerana sinar cintamu , sudah cukup menerangi jalanku
Polis : *Keluar pistol*

Tiada ulasan:

Catat Ulasan